Inicialment, aquest dijous, la plantilla de l’ACN volia protestar contra les retallades a l’agència sense incloure talls de veu, vídeos ni fotografies als teletips. Després es va desestimar l’acció i es va decidir protestar signant les informacions amb l’etiqueta #TotsSomACN, a més d’afegir una frase reivindicativa en cada entradeta per fer més visible la protesta.

Aquesta segona opció, finalment també es va desconvocar perquè un “problema legal” deixava sense cobertura els treballadors que decidissin subscriure-la, segons assenyala el comitè d’empresa. A més, la plantilla ha decidit reduir la vaga de dos dies a un i concentrar tots els esforços en les accions de protesta per aquest dilluns.

El comitè explica que el director de l’ACN, Joan Maria Clavaguera, va enviar un mail la matinada de dijous advertint que l’empresa no podia autoritzar cap referència reivindicativa en les informacions de l’agència, i va apel·lar al codi deontològic de la professió. En la missiva, la direcció demanava que es reconsiderés l’acció i que qualsevol forma de protesta s’ajustés al marc jurídic. A més, s’avisava que l’empresa es reservava “les accions pertinents” per defensar els seus interessos.

Després de consultar els assessors sindicals, el comitè va decidir desconvocar l’acció de protesta “per la responsabilitat que podia agafar a l’hora de demanar una acció contundent als treballadors que podia posar en risc els llocs de treball, ja debilitats en un moment complicat com l’actual”. Amb tot, a banda de la vaga de dilluns i dimarts, es buscaran altres formes de protesta que no “comprometin” la seguretat laboral de la plantilla.

[Notícia actualitzada el 6 d’abril a les 20:50 h]