El comitè d’empresa de TV3 ha fet públic el seu desacord amb la gestió de la direcció de recursos humans i el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. “En els últims mesos han incrementat, notablement, els nomenaments de nous alts càrrecs vinguts de fora”, critiquen els representants laborals.

“Fins al punt, que per facilitar-ne l’entrada de nous, s’acomiada una persona que durant 20 anys ha treballat a la Corporació”, assenyala l’òrgan en referència a l’acomiadament “fulminant” de David de Abasolo, fins ara director de l’àrea de desenvolupament i estratègia de recursos humans.

El comitè lamenta l’estil i el moment –en plenes festes nadalenques– a l’hora de fer fora un directiu amb qui admet haver “discrepat” sovint, però de qui reconeix haver estat “el principal responsable de la bona gestió de la pandèmia que es va fer a TV3 i Catalunya Ràdio o de la feina ingent per fer el procés per estabilitzar tots els indefinits no-fixos, que ha deixat ben encarrilat”.

Denuncien opacitat

Per altra banda, el comitè d’empresa de TV3 afirma desconèixer quines són les “intencions” de la direcció per al futur de la Corporació. “Els plans de ‘refundació’ anunciats per la nova CCMA es mantenen en l’opacitat, i ens fa pensar que consisteixen en l’externalització dels projectes estratègics, com ara la creació de l’OTT, menystenint la capacitat interna d’una plantilla experimentada i amb un gran bagatge tecnològic”, apunta.

Per això, els representants de la plantilla han demanat una reunió “urgent” amb la presidenta del consell de govern de la CCMA, Rosa Romà, i les directores mitjans digitals i l’àrea tècnica perquè “informin detall dels seus plans i per transmetre la preocupació per la falta d’informació i la poca transparència en la designació de càrrecs”.