Els nous equips directius de TV3 i Catalunya Ràdio anunciats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no han acabat de fer el pes al comitè d’empresa de la televisió. D’una banda, destaca la “falta de paritat de gènere”, amb només dues dones de 13 entre els càrrecs fets públics dilluns (i sense comptar els directors dels dos mitjans).

“Aquest desequilibri desmenteix el compromís del consell de govern i la direcció de la CCMA amb el Pla d’igualtat i les accions necessàries per corregir la desigualtat i el sostre de vidre”, assenyala el comitè d’empresa de TV3 en un comunicat.

A banda de la manca de paritat en l’organigrama, el comitè critica l’increment en el nombre de directius, mitjançant la creació de “noves àrees amb nous caps i noves funcions, on s’acomoden les persones que deixen antigues responsabilitats”.

El comitè d’empresa també retreu que “es manté la tendència” a incorporar càrrecs externs. “La facilitat per crear llocs nous a l’organigrama contrasta amb la lentitud de la tramitació per aprovar la cobertura de les vacants necessàries de la plantilla, i per dotar de més recursos els serveis i la producció interna”, etziba.