El comitè d’empresa de Liquid Media per als serveis informatius d’IB3 tira endavant el procés judicial contra l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la filial de Mediapro per “cessió il·legal” de treballadors.

Els advocats han iniciat els tràmits per presentar les demandes individuals (dels nou membres del comitè i una treballadora) després que finalitzés sense acord l’acte de conciliació celebrat dilluns al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears.

L’objectiu és aconseguir la internalització de tot el personal actualment subcontractat a través de Liquid Media. Segons explica el comitè, desenes de treballadors d’informatius ja han iniciat els tràmits per seguir els seus passos i presentar demandes en el mateix sentit.

Els representants de la plantilla consideren que la judicial és l’única via que els queda per “acabar amb un sistema d’externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats” després d’anys de reclamar la internalització a IB3, el Govern i els partits polítics.

“Volem que la justícia determini si el sistema actual és o no il·legal i si tenim dret a ser treballadors d’IB3 en igualtat de condicions amb el personal propi de l’ens públic”, assenyala el comitè. “És la millor via per garantir una millora real de les nostres condicions laborals després de 15 anys de degradació i l’estabilitat dels llocs de feina”, afegeix sobre el procés endegat.