La negociació entre els treballadors i la direcció de Televisió de Catalunya per arribar a un acord sobre les mesures que el consell de govern de la CCMA vol adoptar perquè el grup esdevingui una única empresa de mitjans, ha fet un pas endavant.

Aquest dijous, la directora de la cadena, Mònica Terribas, es va reunir amb el comitè d’empresa i va presentar un document definitiu que recull les negociacions mantingudes fins ara. Amb tot, els representants dels treballadors han de donar el vistiplau al text el proper dimarts, 3 de maig, coincidint amb el Dia de la Llibertat de Premsa, abans de què la plantilla l’aprovi o el rebutgi en referèndum.

Entre les mesures que recull el text hi ha la reducció d’un 5% dels sous en totes les categories laborals, i a canvi la direcció adopta el compromís, fins al 2012, de mantenir tots els llocs de treball, a més de la producció interna en un 70%. Cal recordar que la rebaixa salarial no es podria dur a terme sense l’aprovació de la plantilla.

A banda del possible acord, i per la via d’una comissió paritària de contractació, s’acordarà l’aprovació d’un nombre important de places indefinides que fins ara es cobrien amb contractació temporal.

Marín creu que “això acabarà bé”

El president del consell de govern de la Corporació, Enric Marín, ha assegurat aquest divendres, durant la sessió de control parlamentària de l’ens, que les negociacions “van bé”, tot i reconèixer que són “difícils”, i ha destacat l’“actitud” dels treballadors durant les mateixes.

De fet, Marín ha reconegut que hi havia dues vies per afrontar les mesures aprovades al març pel consell de govern: la del conflicte i la del diàleg, hi ha considerat que la segona, l’adoptada, és més “productiva” a mig i a llarg termini.

El president de la CCMA considera “fonamental” que els treballadors aprovin el text, ja que sense la seva “complicitat” no es podria tirar endavant el projecte de l’ens. “Tenim certa convicció que això acabarà bé”, ha afirmat Marín.

Si els treballadors acaben votant a favor del document (dimarts el comitè també decidirà el dia de referèndum), després serà el consell de govern de la Corporació el que l’haurà de ratificar.