L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc acull aquest dissabte el novè Congrés de la Premsa Comarcal i Local, el qual presenta un programa centrat en el present i, sobretot, els reptes de futur del sector.

La jornada arrencarà amb la 34a assemblea ordinària de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (10 h), a la qual seguirà la ponència Branded content: una oportunitat per a la premsa comarcal (11.30 h), a càrrec de Jordi de Miquel, president de l’agència The Colours Box i vicedegà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya.

Posteriorment es presentarà el treball Usos de les xarxes socials a la premsa local i comarcal: reptes i oportunitats per a l’empresa periodística (12.05 h), de Susana Pérez-Soler, guanyador del vuitè Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal.

A continuació, la taula rodona El relleu generacional a la premsa comarcal (12.35 h) comptarà amb la participació d’Anna Torija (Nova Conca), Gemma Solé (El Vallenc), Elena Domingo (L’Om, Revista de Riudoms), Òscar Cabana (La Comarca d’Olot) i Gerard Bidegain (777 Comunica).

Finalment,  Lluís Cucarella, sotsdirector general de Prensa Ibérica Digital, oferirà la ponència La transformació digital a la premsa (13.30 h).