El Ple del Congrés ha elegit en segona votació i per majoria absoluta sis dels deu membres del nou consell d’administració de RTVE: el presidenciable Tomás Fernando Flores, actual director de Radio 3; les periodistes Rosa María Artal i Cristina Fallarás; Juan José Baños, director de Grupo Noticias i el diari Deia; Concepción Cascajosa, professora de la Universitat Carlos III de Madrid, i Víctor Sampedro, catedràtic a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

En el darrer moment, les candidatures presentades per PSOE, Podem i PNB han rebut també el suport d’Esquerra, Compromís, PDeCAT i els partits canaris. A més, el PDeCAT ha signat la llista en representació del grup mixt per completar els quatre grups parlamentaris de suport requerits en la segona volta.

Així doncs, la votació s’ha saldat amb 177 vots favorables (un més que els necessaris), 131 nuls i 3 en blanc. Entre els vots nuls hi ha els del PP a la seva llista, que no tenia el suport de quatre grups. Per la seva part, Ciutadans ha tornat a absentar-se de l’hemicicle, com ja va fer dilluns.

El grup popular ha anunciat que presentarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra el Reial decret llei aprovat pel Govern espanyol que permet l’elecció de la cúpula de RTVE de manera transitòria fins a la celebració d’un concurs públic.

Ara el Senat, on el PP té majoria absoluta, ha d’escollir també en segona volta els quatre membres restants, els quals igualment han de comptar amb el suport de quatre grups. Si no es pot, l’elecció passarà al Congrés.

Un cop s’hagin designat els deu membres del consell d’administració de RTVE es procedirà a elegir la presidència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram