El Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha sortit en defensa del paper dels mitjans de l’ens com a resposta a “la pressió que s’exerceix des del sector privat audiovisual per suprimir la publicitat als mitjans públics de ràdio i televisió autonòmics i locals”.

A més, l’òrgan assessor de la CCMA també ha expressat la seva preocupació “pels intents d’aprimar o, fins i tot, d’eliminar aquests mitjans, ja sigui amb l’externalització progressiva de programes o bé amb la privatització, total o parcial”.

En un comunicat emès aquest dimarts, el Consell Assessor considera que el sistema de finançament mixt és “irrenunciable” per tal de garantir la viabilitat i la sostenibilitat de l’actual model de la Corporació, que ha fet possible situar TV3 i Catalunya Ràdio “al capdavant tant dels rànquings d’audiència com de qualitat”.

Finalment, el Consell Assessor de Continguts i de Programació de la CCMA esperona els professionals i directius dels mitjans públics de l’ens “perquè continuïn vetllant per mantenir i millorar la funció de servei públic, dins d’un model que en garanteixi la qualitat i la viabilitat.