El Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha mostrat el seu desacord amb els criteris establerts per la Junta Electoral Central (JEC) sobre la cobertura informativa de les municipals als mitjans, i ha plantejat la necessitat de “revisar-los”. Així, en un comunicat, el consell assessor ha rebutjat els blocs electorals basats en el minutatge a partir de la proporcionalitat, i ha assenyalat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) hauria de tenir “capacitat executiva immediata per ser el garant del pluralisme”.

A banda, també ha remarcat que cal evitar “la imposició de senyals” de vídeo realitzats pels propis partits polítics en campanya, els quals diu que només s’haurien de fer servir amb “caràcter excepcional i degudament justificats”.

El consell assessor de la CCMA assegura que el pla de cobertura de la JEC per a les municipals són un “retrocés” respecte al de les generals del 2008 pel que fa a l’ordre destinat a les forces polítiques, ja que aleshores “es va aplicar de manera flexible i en funció de l’actualitat. Amb tot, també reconeix que “millora” els criteris establerts per

a les eleccions al Parlament de novembre, ja que “objectiva” la presència equitativa entre el partit menys votat i el més votat i estableix una forquilla d’entre 1 i 2,5 que “respon a un criteri d’equitat i no de proporcionalitat pura”.