El Consell Assessor de Continguts i de Programació, òrgan assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha posat de manifest aquest dilluns el seu desacord amb els criteris establerts pel consell de govern de l’ens per a la cobertura informativa de les eleccions al Parlament.

El Consell Assessor considera que “cal fer compatibles” els criteris professionals amb “la necessitat d’una presència equitativa i equilibrada” durant la campanya electoral de totes les forces polítiques que tinguin representació a Catalunya, per la qual cosa rebutja el sistema dels blocs electorals. A més, assenyala que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) hauria de tenir “capacitat executiva immediata per ser el garant del pluralisme”.

El Consell Assessor també creu que per renovar el sistema, els partits i forces polítiques no parlamentàries “haurien de disposar d’una mínima igualtat d’oportunitats informatives”.

A més, afirma que cal evitar “la imposició” de senyals realitzats per les formacions polítiques, els quals només s’haurien d’utilitzar “amb caràcter excepcional i degudament justificats”.

Contrari als cara a cara

Finalment, el Consell Assessor creu que “no és acceptable” l’establiment de debats cara a cara entre les dues principals forces polítiques “marginant la resta de partits”. En aquest sentit, remarca que un debat d’aquestes característiques no s’ha donat mai a la televisió pública catalana, i assegura que “trenca el criteri d’equitat i fa oblidar que es tracta d’unes eleccions d’un sistema parlamentari i no pas presidencial”.

“No es poden primar unes opcions sobre les altres. El bipartidisme no es correspon amb la realitat catalana, en què moltes vegades el paper de les forces minoritàries és decisiu per a l’elecció de la Presidència de la Generalitat i del Govern”, rebla el comunicat del Consell Assessor de Continguts i de Programació de la CCMA.