Els treballadors de La Xarxa respiren una mica més tranquils, almenys de moment. La reunió del consell d’administració de la Xarxa Audiovisual Local d’aquest dijous tan sols ha estat de caire informatiu i no s’ha sotmès a votació ni el temut ERO ni altres mesures de retallades.

És més, el consell d’administració considera que encara hi ha marge per a l’entesa i ha instat la direcció a reprendre les negociacions amb el comitè d’empresa. En aquest sentit, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha expressat que no volia aplicar cap expedient de regulació.

Els representants dels treballadors han explicat a Comunicació 21 que, abans de la reunió, havien pogut traslladar les seves inquietuds a diversos membres del consell d’administració, alguns dels quals han assegurat que no admetrien cap ERO.

El fantasma d’un ERO per a 77 dels 205 treballadors el va posar sobre la taula la direcció després que les converses amb els representants sindicals quedessin bloquejades per unes rebaixes salarials que el comitè considera “inassumibles”.

Durant la reunió del consell d’administració de la XAL, un grup de treballadors s’ha manifestat davant la seu de la Diputació per protestar contra les possibles retallades.