Les reaccions de rebuig finalment han fet rectificar al consell d’administració de RTVE, que aquest dimecres havia aprovat que els seus membres poguessin accedir al sistema d’edició dels informatius de la cadena pública. A part d’associacions i professionals, també s’hi han mostrat contraris alguns polítics de partits els representants al consell dels quals havien votat a favor o s’havien abstingut.

Així doncs, aquest divendres tindrà lloc un consell urgent on els cinc membres que van votar a favor de la mesura ja han dit que rectificarien. Per un costat, Josep Manuel Silva, conseller a proposta de CiU, ha assegurat que canviaria el vot després de saber que l’accés a l’iNews també permet supervisar la feina dels professionals abans de l’emissió i no només a posteriori. “En cap moment vull participar en una decisió que s’interpreti en el sentit de participar d’alguna manera des del consell en la tasca dels serveis informatius” ha assegurat aquest dijous a El món a RAC1.

Per l’altre, els quatre consellers a proposta del PP (Rosario López Miralles, Manuel Esteve, Andrés Martíni Jesús Andreu) també han decidit fer-se enrere “davant l’oposició i el malestar” que la mesura ha aixecat “entre els treballadors de la Corporació i en amplis sectors de la opinió pública”. Així, en un comunicat han assegurat que en el consell d’aquest divendres demanaran anul·lar la proposta aprovada.

Finalment, el diputat socialista Antonio Hernando ha assegurat que els dos consellers que representen el PSOE (Mari Cruz Llamazares i Miguel Ángel Sacaluga) ara votaran en contra del control de continguts, i ha admès que l’abstenció havia estat “un error”.