La polèmica creada pel document amb una anàlisi del perfil ideològic dels membres del Consell d’Informatius de TVE encara cueja. I és que l’organisme no en té prou amb la dimissió de la responsable de difondre’l per error, la directora de programació i gestió d’informatius, Cecilia Gómez.

Així, davant “l’incompliment” de donar compte sobre el polèmic document, el Consell s’ha dirigit al president de RTVE, Leopoldo González-Echenique; als membres del consell d’administració de l’ens, i al director dels serveis informatius de TVE, Julio Somoano, per exigir l’obertura “immediata” d’una investigació oficial sobre els fets.

En la missiva es demana que s’aclareixi si ha estat i és pràctica habitual l’elaboració d’aquest tipus d’informes “de caràcter ideològic” per part dels càrrecs directius, i si aquests documents han influït i influeixen en nomenaments, destitucions i altres aspectes laborals.

També es demanen explicacions sobre si entre les tasques de Gómez hi havia la “valoració ideològica i no professional” dels treballadors, i si el consell d’administració de RTVE o algun dels seus membres i la direcció d’informatius coneixien l’existència d’aquest tipus d’informes i si n’aproven la manera de procedir.

Preocupació

En la carta, el Consell d’Informatius mostra la seva “profunda preocupació” pel contingut del document i les implicacions personals, personals i laborals que hagin pogut tenir o puguin tenir en el futur.

“Els responsables de la Corporació RTVE han de ser els primers interessats en protegir el bon nom dels professionals que han estat difamats en aquest escrit i prendre mesures contundents perquè comportaments d’aquest tipus no es repeteixin”, assegura l’organisme.