L’entitat que vetlla pel compliment del codi ètic dels periodistes catalans ha estrenat un nou patronat i renovat els membres del consell per al període 2012-2016. En concret, la periodista Llúcia Oliva i l’advocat Lluís de Carreras han estat escollits com a presidenta i secretari general del Consell de la Informació de Catalunya i del patronat de la Fundació. Oliva ha presidit la Fundació durant els darrers quatre anys, mentre que De Carreras substitueix el periodista Josep Maria Cadena.

En aquesta nova etapa, al patronat hi ha per primera vegada la presència de mitjans públics i privats, representants per Televisió de Catalunya i El Periódico. També s’incorporen la Universitat Rovira i Virgili, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, i l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya. S’afegeixen al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Per la seva banda, com a consellers del CIC hi ha sis periodistes i set representants de la societat catalana: Salvador Alsius, Pilar Aymerich, Mercè Ibarz, Roger Jiménez, Montserrat Minobis, Santiago Ramentol, Fabricio Caivano, Jaume Flaquer, Teresa Freixes, Magda Oranich, Carles Ruiz, Josep Terès i Imma Tubella.