Malgrat l’ètica periodística és la mateixa per a tots els mitjans, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) entén que les característiques d’internet han propiciat l’aparició d’una nova casuística a la qual cal dedicar “l’atenció necessària”. Per això, el proper dimarts, ha programat el seminari D+D: deontologia periodística a l’espai digital, que tindrà lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de 10 a 13.30 h.

La jornada té per objectiu identificar i analitzar els nous escenaris digitals amb els seus dilemes deontològics, i oferir, si s’escau, unes pautes per millorar el comportament ètic de professionals i mitjans.

La taula rodona de la jornada comptarà amb la participació de Salvador Alsius, professor de Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra; Manuel Nuñez Encabo, president de la Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia de la FAPE; Saül Gordillo, cap de continguts digitals d’El Periódico; i el periodista i analista Albert Cuesta.

Prèviament, Llúcia Oliva, expresidenta del CIC, presentarà les conclusions de la darrera reunió dels Consells de Premsa europeus celebrada a Tel Aviv.