El passat dilluns 31 de gener, el diari esportiu gratuït Gol va publicar una fotografia corresponent al lliurament del campionat de Lliga de l’any passat, en què surten alguns jugadors del FC Barcelona juntament amb l’entrenador Pep Guardiola i l’actual president del club, Sandro Rosell. A la foto original, però, també hi sortia l’anterior president del Barça, Joan Laporta, que a l’edició de Gol havia estat esborrat, tot i que es van oblidar d’eliminar una mà a l’espatlla de Carles Puyol.

Ara, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) ha emès un comunicat on assegura que, amb la manipulació d’aquesta imatge, el diari esportiu “ha comès una transgressió èticament reprovable”.

El CIC recorda que aquesta pràctica vulnera el Codi Deontològic de la professió, i esmenta el que diu l’Annex 1 al respecte: “En fotoperiodisme no estan permeses manipulacions que suposin alteració de la informació visual enregistrada originàriament per l’objectiu de la càmera i que recull el suport, és a dir, afegir,eliminar, desplaçar o modificar qualsevol element de la imatge original”.