L’administració insular ha assegurat aquest dimecres que “participarà activament” en la subhasta de l’arxiu d’imatges i so de la Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), tancada el desembre del 2011 i actualment en procediment concursal.

El posicionament del Consell de Mallorca arriba poc després que el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) iniciés una campanya a internet on demanava “solucions” a la seva presidenta, Maria Salom, perquè l’arxiu audiovisual no acabi en mans privades. La subhasta, pendent de convocatòria, forma part del procediment de liquidació de RTVM que està duent a terme l’administrador concursal.

Mantenir l’arxiu en mans públiques

En un comunicat, el Consell afirma que la seva intenció és assegurar que la totalitat del material de la radiotelevisió pública “quedi en mans de l’administració insular i es pugui posar a l’abast del sector audiovisual de l’illa i, en general, dels professionals i els ciutadans que tinguin necessitat de consultar o utilitzar aquest patrimoni”.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca destaca la “importància” de mantenir en mans públiques la titularitat d’un “material singularment valuós i de qualitat operativa i tècnica contrastada, que pot oferir un extraordinari rendiment a nivell històric, documental i formatiu”.

Respecte a la campanya per salvar l’arxiu de l’SPIB, el Consell diu valorar “molt positivament” totes les iniciatives sectorials i ciutadanes que sorgeixin per preservar l’arxiu de RTV Mallorca.