El programa Temps d’esports d’Ona Mallorca, subvencionat pel Consell de Mallorca, mai va existir, i les narracions de partits de futbol en directe es simulaven fer in situ tot i que es realitzaven des dels estudis de Palma. El motiu, els fons no van arribar mai a la seva destinació.

Així ho hauria admès el responsable d’esports de l’emissora, Javier Oleaga, segons va assegurar la setmana passada l’exdirectora general de l’extinta Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), Marisa Goñi, qui va declarar com a testimoni en el judici de l’anomenat cas Maquillatge. Aquest investiga el desviament de 240.000 euros del Consell a través de la productora Vídeo U, i pel qual hi ha vuit persones imputades.

Goñi, que va dirigir RTVM des de l’agost del 2007 fins al juliol del 2011, quan va ser cessada, va explicar que, a instàncies policials, va ordenar a la directora d’Ona Mallorca, Emma Socias, que investigués l’existència del programa, cosa que no es va poder constatar “en cap document, cap ordinador ni cap testimoni”.

L’exdirectora també va remarcar les dificultats que es va trobar per posar-se al dia sobre la situació administrativa i el treball que es realitzava a Ona Mallorca a causa de la manca de l’arxiu sonor obligatori per llei, i va denunciar que, el director de l’emissora quan va arribar, Alfredo Conde (un dels vuit acusats), es va emportar documentació de l’empresa quan va ser acomiadat.