La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha mantingut aquest dilluns una reunió amb una delegació del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) durant la qual ha informat que la institució compareixerà davant els jutjats per defensar la retirada de l’arxiu documental de Radio Televisió de Mallorca (RTVM) de la llista de béns a subhastar dins el procés de liquidació de l’ens. Segons ha informat via Twitter la periodista Maria Antònia Serra, vocal de l’SPIB, el Consell ha transmès al Sindicat que té “gairebé assegurada” la propietat de l’arxiu.

Inicialment, la institució insular volia licitar l’arxiu a la subhasta oberta per l’administrador concursal, però ha decidit demanar que es retiri, ja que, després de consultar els serveis jurídics, considera que és la titular legal de l’arxiu. El Consell creu que aquest material ha de mantenir la titularitat pública pel seu “gran valor” documental, formatiu i històric.

Per la seva part, durant la trobada, el secretari general de l’SPIB, Toni Gomila, ha mostrat la satisfacció per la posició del Consell, i ha lliurat les 573 signatures recollides en la campanya iniciada pel sindicat perquè l’arxiu quedés en mans públiques.