El nou Telenotícies vespre ha estat altre cop objectiu de les crítiques, en aquesta ocasió per la cobertura del procés d’externalització del departament comercial de TV3. El Consell Professional de la cadena, en funcions des del 5 de febrer, quan va dimitir en bloc per “l’opacitat informativa” sobre el conflicte laboral, assegura que amb la cobertura al TN d’aquest dijous de la votació al Parlament sobre l’externalització “no n’hi ha prou”.

En un comunicat, explica que les informacions eren “correctes” i responien als criteris informatius que s’apliquen en una crònica parlamentària, però considera que “no són suficients” i que, com en altres casos, “cal que s’emeti un vídeo explicant el context i que incorpori les veus de les parts implicades, amb criteris periodístics i sense cap ingerència”.

El Comitè Professional afegeix que la direcció d’informatius s’havia compromès a fer aquest reportatge, i que fins i tot estava en procés d’elaboració, però assegura que la direcció “s’ha fet enrere amb l’excusa d’un informe jurídic que el desaconsella”.

Per això, l’organisme reclama a la direcció que “prioritzi” el criteri informatiu i el dret del ciutadà a estar ben informat sobre com pot afectar al model de la televisió públic el departament comercial, del qual remarca que és “estratègic” al ser la segona font d’ingressos de TV3.

Crítiques a les emissions dels plens

A banda, el Comitè Professional també critica que la cadena pública no emetés íntegre el ple monogràfic sobre la pobresa: es van passar les intervencions inicials dels grups que l’havien demanat, el discurs del president i el de sis consellers, però no el debat polític posterior amb les intervencions de tots els grups.

Per això, reclama a la direcció “explicacions” sobre quins criteris periodístics aplica a l’hora de decidir quins plens parlamentaris s’emeten sencers i quins no. L’organisme considera “la pobresa és un tema de prou interès públic per emetre totes les veus de l’arc parlamentari”.

Cal recordar que, aquest dijous, tots els grups del Parlament excepte CiU van mostrar el seu rebuig a la decisió d’excloure el debat sobre el monogràfic.