L’elevat cost que suposa formar part del Consorci Teledigital Mollet, està fent que l’Ajuntament de Vilanova del Vallès (a qui li toca desemborsar uns 40.000 euros) es plantegi molt seriosament sortir de Vallès Visió, segons informa Línia Vallès. Així ho ha explicat Oriol Safont, un dels nou alcaldes que dimecres al matí va participar en la primera de les reunions per decidir el pressupost per a l’any 2012 d’aquest ens.

“No és una hipòtesi remota, és possible que caigui aviat”, assenyala Safont, referint-se a que és una decisió que ha de prendre el ple de l’Ajuntament. “El Consorci ha fet un esforç per ajustar els preus i optimitzar recursos, però són molts diners i la situació actual és complicada”, explica. El de Vilanova del Vallès podria no ser l’únic cas: “Altres municipis es plantegen deixar-ho”, apunta l’alcalde de Vilanova sense donar més detalls.

Fusió amb VOTV?

Un dels noms que sona és la Llagosta. El seu alcalde, Alberto López, però, ha negat els rumors: “S’ha plantejat el problema, però d’aquí a deixar-ho hi ha un món”, assegura. Per la seva part, el grup municipal del PP de Montornès ha proposat –a priori– una reducció del pressupost del 50% i la convocatòria d’una comissió d’estudi per fusionar Vallès Visió, la televisió digital del Baix Vallès, amb Vallès Oriental Televisió (VOTV), la de l’àrea d’influència de Granollers.

Vallès Visió va iniciar les seves emissions regulars el 25 de març del 2010, i formen part del seu Consorci les poblacions de Mollet, Parets, Montornès, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes.

Per la seva part el Consorci Teledigital del Vallès, que impulsa VOTV, que va iniciar les emissions el 14 de setembre del 2009, està format per les poblacions  Aiguafreda, L’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, La Garriga, Granollers, La Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt i Sant Antoni de Vilamajor.