L’elaboració del nou contracte programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja està en marxa; amb retard respecte l’encàrrec del Parlament, però el tràmit està activat (actualment, la CCMA funciona amb un contracte programa que va caducar el 31 de desembre de 2009).

A principis de mes, el consell de govern va lliurar una proposta de contracte programa 2017-2020 als comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio i al Consell Assessor de Continguts i Programació, que el passat divendres van presentar a la direcció els respectius informes preceptius.

També divendres, en la sessió de control parlamentari, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, va explicar que la proposta inicial del consell de govern s’ha elaborat a partir del contracte programa aprovat el 2013 que va quedar pendent de signatura.

Precisament, els comitès d’empresa han mostrat la seva sorpresa pel fet que la direcció de la Corporació hagi presentat un document “gairebé igual” al redactat per al període 2013-2017, que al final no es va arribar a acordar amb el Govern. “No ho entenem. És decebedor que no s’ hagi preparat un contingut més ambiciós que incorpori noves estratègies de producció de continguts i adaptació als canvis de l’entorn audiovisual i tecnològic”, assenyalen en un comunicat.

L’informe presentat pels representants dels treballadors compta amb les aportacions de les seccions sindicals, dels consells d’informatius i dels promotors del consell professional de programes. El document proposa revitalitzar la producció interna; renovar la plantilla i obrir la contractació laboral; modernitzar la gestió i l’organització de l’empresa, i preparar la CCMA per als nous reptes tecnològics i els canvis en els hàbits de consum.

Sobre el contracte programa també ha d’emetre el seu informe el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i, finalment, es pronunciaran la resta de sectors del món audiovisual durant el període d’exposició pública.