El Govern valencià va assegurar dies després d’anunciar el tancament de RTVV que el cost de la mesura seria de 70 milions d’euros entre les indemnitzacions per acomiadament i els salaris de tramitació. Finalment, però, segons el comitè d’empresa, la xifra serà de gairebé el doble, 139,6 milions, una mica més del doble que els 68 milions que RTVV tenia pressupostats per al 2014.

Només les indemnitzacions de l’ERO pujaran a 86,1 milions, segons van acordar el passat cap de setmana empresa i representants dels treballadors. A aquesta quantitat, el comitè hi suma 22,5 milions més en salaris de tramitació (per gairebé sis mesos aturats); 18 milions per la rescissió de contractes de drets d’emissió de sèries i pel·lícules; 10 milions per la cancel·lació de contractes de serveis (neteja, seguretat, jardineria, etc.), i 3 milions més per la publicitat no ingressada durant el 2013.

En aquest darrer punt, hi ha discrepància entre treballadors i empresa, segons Levante-EMV. Els liquidadors només contemplen els 800.000 euros en anuncis que ja estaven signats, mentre que el comitè calcula el que podria haver entrat en la campanya de Nadal.

Cal recordar que, en el seu moment, el president valencià, Alberto Fabra, va assegurar que readmetre els treballadors acomiadats, arran de la sentència del TSJ pel primer ERO, suposava una despesa extra de 40 milions que el Govern no podia assumir sense posar en perill altres serveis públics com escoles i hospitals.

Al final, haurà acabat gastant força més amb l’objectiu d’evitar que un altre jutjat declari nul el procés. Amb tot, segurament el Consell no evitarà passar el tràngol de la justícia, doncs la CGT, que no va recolzar l’acord de l’ERO, podria acabar presentant una demanda col·lectiva.