El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull dilluns a la tarda la inauguració de l’exposició Maria Matilde Almendros: una veu i dues passions i la taula El paper i l’evolució de les dones als mitjans de comunicació, organitzades per l’Institut Català de les Dones en el marc de la commemoració dels cent anys del naixement de la locutora radiofònica i actriu (Manresa, 1922 – Barcelona, 1995).

La presentació de l’exposició, que es podrà visitar fins al 31 de juliol, anirà a càrrec de la seva comissària, Elvira Altés Rufias. Posteriorment, la comissària de l’Any Maria Matilde Almendros Carcassona, Pilar Goñi Garriga, introduirà la taula, que comptarà amb la participació de les periodistes Núria de José Gomar i Maria Rosa Badia Sopeña, amb moderació d’Àngels Fusté Gamisans.

En l’acte d’inauguració també participaran la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés; de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i del degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros Cuadras.