Aquest divendres, l’Observatori de Comunicació Local de l’InCom-UAB organitza una jornada per analitzar el present i el futur del sector. La sessió, que tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya, de 10 a 14 h, es divideix en tres ponències i una taula rodona.

Les ponències són: La crisi i redefinició dels mitjans locals: tancaments, reestructuracions i noves propostes online. Resultats de la recerca sobre comunicació local de l’OCL (InCom-UAB), a càrrec de Marta Montagut i Lluïsa Llamero, coordinadora i secretària tècnica de l’OCL, respectivament; Polítiques de subvencions públiques a mitjans de proximitat, a càrrec de Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern; i Nous mitjans locals online: de l’autoocupació a la recerca de nous espais comunicatius de proximitat. Exposició de les iniciatives de Fet a Tarragona i Fet a Sant Feliu, amb els respectius responsables, Ricard Lahoz i Jordi Ferrer.

Finalment, la taula rodona, sota el nom de Present i futur del sector de la comunicació de proximitat, compta amb la participació de Xavier Abelló, president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals; Gabi Barragan, cap de l’àrea de comunicació i entitats adherides de la Xarxa Audiovisual Local; Carles Ayats, president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal; Frederic Cano, president de l’Associació de Televisions Digitals de Proximitat; Marta Polo, presidenta de l’Associació de Concessionaris de TDT Local; Manel de Ramon, president de la Federació de Mitjans Locals de Catalunya, i Josep Ritort, secretari general de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals.