El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) s’ha afegit i dóna suport als actes reivindicatius previstos per aquest dijous, Dia Mundial per la Llibertat de Premsa. La institució ha aprofitat la data per expressar la seva preocupació pel “retrocés constant” que pateixen periodistes i ciutadans per “l’augment de l’agressió contra aquest dret fonamental de la democràcia”, el qual remarca que no és un “luxe”, sinó una “necessitat”.

En un comunicat, el CPC recorda que en estats on “presumptament” hi ha les suficients garanties democràtiques, els executius intenten constantment “apropiar-se del dret dels ciutadans a la llibertat d’expressió, a la independència informativa i a la llibertat de premsa”.

Concretant una mica més, el Col·legi recorda que enguany els mitjans públics del país pateixen “retallades legislatives”. Segons la institució, es tracta d’una “nova ofensiva del poder executiu que, aprofitant la crisi, vol recuperar el control d’uns mitjans que havien aconseguit els últims anys una molt apreciada independència gràcies a la lluita de ciutadans i de treballadors que fan possible la informació”.