La setmana passada, Cambrils Audiovisual, l’empresa pública que gestiona la televisió local TDCamp, va acomiadar quatre treballadors (entre ells, el director Josep Maria Pagès), passant la plantilla de 15 a 11 persones. La demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que rebutja les sortides, creu que aquestes no tan sols són conseqüència de la crisi econòmica; per a l’organització, la TDT per al Camp de Tarragona és “econòmicament i socialment inviable, fins i tot sense crisi econòmica”.

En aquest sentit, el CPC tarragoní recorda que ja ho va advertir el març del 2008 amb un document fet públic abans que es posés en marxa. En el mateix informe, feia una proposta per “fer viable” una televisió pública al Camp de Tarragona i aprofitar l’encesa digital per “enfortir” el sistema de comunicació de les comarques tarragonines.

“Les nostres advertències i les nostres propostes no es van tenir en compte. Desgraciadament els fets estan confirmant que teníem raó. Ara a Cambrils les conseqüències les paguen, injustament, els professionals i treballadors de TDCamp”, assegura el Col·legi en un comunicat.

El CPC no veu bé les mesures que es prenen

Ara, l’entitat creu que les mesures que es prenen “tampoc reforçaran” el sistema de comunicació. “Ja sabem que no es fa per plaer, però no veiem quina és l’estratègia per garantir en el futur la viabilitat de TDCamp i definir el paper dels professionals que garanteixen el servei públic d’informació, en aquest cas a Cambrils”, assegura el Col·legi de Tarragona.

Per tot plegat, demana a les administracions locals titulars de freqüències de TDT que “es coordinin i treballin conjuntament per fer possible i viable un servei públic de televisió de proximitat al Camp de Tarragona”. Això seria, segons el CPC, una “important eina per sortir de la crisi”.

El consistori vol enfortir el projecte

Des de l’Ajuntament, es “respecta” la reflexió del Col·legi, tot i que no es comparteix, segons informa el Diari de Tarragona. El consistori assumeix la dificultat de la decisió, però assegura que s’ha fet per motius econòmics. “Ha estat una decisió valenta per continuar amb la TDCamp i enfortir l’empresa”, assenyalen fonts del consistori al diari.

L’Ajuntament, que actualment està buscant un relleu per al director, no ha volgut explicar els possibles canvis en el model de gestió, malgrat recordar que “les administracions locals, ni que volguessin, no tenen la suficient capacitat legal per poder modificar l’actual marc legal”.