La Consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Josep Maria Martí, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per impulsar la formació i l’ocupació de gairebé 300 periodistes.

L’objectiu és oferir als professionals, mitjançant 10 cursos, noves eines per facilitar el seu reciclatge professional i la seva inserció en el mercat de treball. Tot i que es dirigeix principalment als periodistes que es troben en situació d’atur, per als quals els cursos son gratuïts, també hi poden accedir els que estan en actiu.

Per impulsar aquest projecte, el Departament, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el CPC, destinen més de 22.200 euros. Aquesta actuació està cofinançada en un 50% pel Fons Social Europeu.

Els deu cursos, organitzats pel Col·legi de Periodistes el SOC, tenen tres eixos principals:

• Eines per a emprenedors i l’autoocupació per impulsar projectes empresarials dels periodistes.

• Tecnologies de la informació i la comunicació per aprofundir en el domini de la informàtica, el treball en xarxa, la gestió de continguts i la comunicació digital.

• Continguts de qualitat per millorar els coneixements dels periodistes en l’anàlisi del llenguatge periodístic, el periodisme econòmic, el reporterisme i la investigació, el periodisme local i comarcal, i la comunicació política i corporativa.