El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull dimarts 25 d’octubre al matí la jornada Com informar de l’extrema dreta des dels mitjans locals?, coorganitzada amb la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat).

L’activitat s’estructura en tres xerrades. Una primera taula d’experts amb Helena Castellà, politòloga, i Xavier Rius Sant, periodista especialitzat en l’extrema dreta (10 h). La segona, L’extrema dreta al món, amb Anna Buj, corresponsal de La Vanguardia a Itàlia; Xesco Reverter, excorresponsal de TV3 als Estats Units, i Oriol Serra, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Alemanya (11 h). I finalment L’extrema dreta als mitjans locals, amb Rosa Giralt, directora de Nova Ràdio Lloret; Albert Sabater, director de Ràdio Tordera, i Julià Guerrero, director de Ràdio Castellar i secretari de la FMCLCat (12 h).

Com haurien de tractar els mitjans de comunicació els partits que fomenten valors antidemocràtics sense convertir-se en altaveu del discurs de l’odi, la xenofòbia i el racisme? Els organitzadors diuen que aquesta és una pregunta recurrent en moltes redaccions des de fa temps, però que de cara a les eleccions municipals de maig, la reflexió es fa “més necessària que mai”, especialment en els mitjans locals.