El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa la maquinària per renovar les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, impulsades el 2009.

El 15 de setembre, el CPC va organitzar una primera trobada oberta amb les entitats impulsores del document per tal de posar-lo al dia. Segons explica el Col·legi, les entitats impulsores d’aquell document van coincidir en què cal actualitzar les recomanacions a les noves realitats, i fer-les més atractives i consultables entre el sector periodístic i de la comunicació.

En la trobada van participar representants de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament d’Interior, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i periodistes especialistes en la temàtica de RTVE, El País i TV3, entre d’altres.

La vicedegana del Col·legi de Periodistes, Núria de José, i la delegada de gènere, Marta Corcoy, van expressar la voluntat que l’actualització sigui fruit d’una iniciativa col·lectiva, tot deixant la porta oberta a ampliar el grup amb totes aquelles entitats i periodistes que vulguin fer aportacions a les recomanacions.

A més, es va consensuar que les futures recomanacions siguin més curtes i concises per facilitar la consulta dels periodistes, i que s’adaptin a una realitat que s’ha modificat amb el pas del temps, els canvis legislatius i la sensibilització social.

Per altra banda, es vol que les noves recomanacions comportin un compromís per part dels mitjans de comunicació i els professionals de la informació adaptant-les als respectius llibres d’estil.

En la reunió també es va acordar crear una comissió executiva que s’encarregui d’elaborar un esborrany del nou document.