El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) organitza un cicle de tertúlies amb la voluntat de recuperar alguns dels noms més significatius del periodisme català dels anys 30 i comparar-los amb el que es fa avui dia. Un cara a cara que pretén discutir com s’incideix en la societat de la informació en moments de canvi: en aquella època a l’entrar en la modernitat professional, i ara que la comunicació pateix un procés d’experimentació constant.

El cicle consistirà en una tertúlia mensual durant tot l’any, oberta al públic, i que se celebrarà a la seu del CPC. Els noms que vol recuperar ara el Col·legi són Just Cabot (22 de febrer), Agustí Calvet Gaziel (24 de març), Lluís Capdevila (28 d’abril), Josep Maria Planes (26 de maig), Mari Luz Morales (16 de juny), Carles Rahola (29 de setembre), Irene Polo (27 d’octubre), Anna Murià (29 de novembre) i Eugeni Xammar (15 de desembre).

Pel que fa al format de les tertúlies, hi debatrà una persona especialista en cadascun d’aquests periodistes amb un professional actual que desenvoluparà alguna de les característiques del personatge des de la perspectiva actual.

La inauguració del cicle en serà l’excepció d’aquest format. En aquet cas, la jornada inaugural, prevista per al proper dimarts 22 de febrer, a les 19 h, consistirà en una taula rodona dedicada a Just Cabot, que se celebrarà tres dies abans de commemorar el 50è aniversari de la seva mort.

Sota el títol de El creador d’opinió, l’intel·lectual, el periodista. Hi ha referents al periodisme (català) d’avui?, comptarà amb la participació de Josep Maria Casasús, Marta Pessarrodona, Agustí Pons, Valentí Soler i Anna Ballbona, aquesta com a moderadora.