El Partit Popular ha decidit portar davant la Junta Electoral Central (JEC) l’edició del passat dissabte del Telediario2 de TVE (que per problemes tècnics va començar amb 30 minuts de retard). Segons els populars, va haver-hi una “descompensació” en els temps d’emissió de les informacions dels actes públics del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president popular, Mariano Rajoy. En canvi, els socialistes entenen la suposada descompensació a la inversa.

Segons els còmputs del PP, els actes del president espanyol van sumar al Telediario2 dos minuts i 48 segons, un minut i 46 segons dels quals per al mateix Zapatero; mentre que al popular se li va dedicar una peça d’un minut i 11 segons, 18 segons dels quals a Rajoy.

El secretari de comunicació del PP, Carlos Floriano, qui va dir que la “descompensació” no era “admissible”, va explicar que el seu partit està “revisant permanentment” els temps i continguts de tots els informatius de TVE per la seva “manifesta parcialitat existent”.

Per la seva part, portaveu del PSOE a la comissió de control parlamentari de RTVE, Óscar López, va qualificar d’“impresentable” el recurs del PP davant la JEC. Segons el socialista, és un “desvergonyiment” que el Partit Popular “torni a mentir i manipular” sobre el tractament que rep per part de TVE.

López va recordar que Floriano havia oblidat computar un míting del PP de “més de quatre minuts” en horari de màxima audiència. Així, segons els números del PSOE, el temps dedicat als actes de Rajoy va ser de cinc minuts i 15 segons, mentre que els dedicats a Zapatero van sumar dos minuts i 53 segons.