Ja hi ha data per al debat electoral a tres bandes entre els candidats de les tres principals forces polítiques amb representació parlamentària, Artur Mas, Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho: serà el dimecres 21 de novembre, quatre dies abans de les eleccions, i estarà conduït, com no, per Josep Cuní.

Segons informa La Vanguardia, el debat només entre tres forces farà que 8tv hagi de compensar informativament a la resta de grups parlamentaris, complint així amb les condicions que fixa la Junta Electoral Central.

Tal com ja vam informar, la proposta va sorgir a principis de mes del candidat del PSC, que va demanar un debat a la cadena de Godó per confrontar els “tres models” de relacions amb Espanya que plantegen els tres partits: la independència, el federalisme i l’autonomisme.

Amb tot, aquest dimecres Navarro va demanar un cara a cara amb Mas, cosa que no va agradar a CiU, que ja havia donat el vistiplau al debat a tres. En aquest sentit, el director de campanya convergent, Lluís Corominas, va instar Navarro a “aclarir-se” i a concretar quins debats planteja durant la campanya.

A banda del que es pugui celebrar a TV3, de moment només hi ha previst el de 8tv. Si es celebra serà el primer cop a Catalunya que té lloc un debat electoral a la televisió sense comptar amb tots els grups amb representació al Parlament. Fa dos anys es va intentar fer un cara a cara amb l’aleshores president José Montilla i Artur Mas, però finalment no es va dur a terme.