La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, considera essencial fomentar l’oferta i el consum en català en tots els àmbits culturals, però especialment en l’audiovisual. “Volem fer créixer l’oferta i el consum de cinema, i les sèries doblades i subtitulades al català, cooperant amb el sector i donant-hi suport per mitjà de línies de subvenció”, va assenyalar dimarts al Parlament en resposta a una interpel·lació en matèria lingüística.

“Treballarem per disposar d’un programa d’acció amb distribuïdores i amb plataformes en línia per a la incorporació de continguts en català a Disney+, Netflix, Rakuten TV, FilminCAT que es veurà reforçat amb una nova línia per al foment del doblatge de sèries”, va explicar Garriga.

La consellera també va alertar de “l’amenaça” que suposa per a la llengua catalana l’Avantprojecte de llei general de comunicació audiovisual que tramita el Govern espanyol. “Hi estem treballant”, va apuntar, en referència a les esmenes presentades al text.

Natàlia Garriga va assenyalar que en el context “ric i divers” del país, en què es parlen més de 300 llengües i en què el castellà “gaudeix d’una salut de ferro”, les úniques “que necessiten d’un estat fort a darrere per seguir existint, són la llengua catalana, l’occità aranès i la llengua dels signes catalana”. Segons ella, seu futur depèn de “com se les cuidi, i de les polítiques que se’n faci arreu dels Països Catalans”.