El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la nova estructura del Govern amb les competències dels diferents departaments en què s’organitza. En aquesta legislatura, el Departament d’Economia i Hisenda s’encarregarà la difusió de l’activitat del Govern i la gestió i comunicació corporativa i institucional de la Generalitat i el seu sector públic.

Difusió i atenció ciutadana se separen

Així doncs, malgrat la Vicepresidència queda vinculada al Departament de Polítiques Digitals i Territori, la difusió continua lligada al d’Economia i Hisenda, ara amb Jaume Giró com a conseller. En canvi, les competències d’atenció ciutadana i informació de serveis i programes de l’administració, fins ara unides a les de difusió, sí queden sota l’aixopluc de Polítiques Digitals i Territori.

Per la seva part, el Departament de la Presidència manté les competències en l’estratègia comunicativa i la política informativa del Govern, així com la relació amb els mitjans de comunicació, l’organització de la prestació dels serveis audiovisuals de la Generalitat i d’àmbit local, i la regulació i control dels serveis de comunicació en l’àmbit de Catalunya.