La novena edició del Dia de la Premsa Comarcal serà la “més ambiciosa” de les realitzades fins al moment, ja que es perllongarà durant dos dies. En concret, l’esdeveniment organitzat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal tindrà lloc el divendres 18 de novembre (de 17 a 20 h) i el dissabte 19 (d’11 a 14 h) al Movistar Centre de Barcelona.

Per al primer dia, l’ACPC ha convidat diferents associacions d’editors de premsa de l’Estat per contrastar les realitats de cadascun dels territoris. Així, en la jornada participaran representants de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació de Premsa Local de Menorca, l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana i l’associació Tokikom de mitjans locals en eusquera.

L’endemà dissabte estarà centrat en esbrinar les noves formes de negoci que s’obren en el panorama editorial. Així doncs, es parlarà de com aprofitar les eines que ofereix la intel·ligència artificial; s’exploraran les millors formes per rendibilitzar un diari digital; es debatrà sobre la convivència entre digital i paper, i s’explicaran les principals línies d’ajudes provinents de la Unió Europea per a mitjans locals.

Properament l’ACPC detallarà les ponències del programa i els seus horaris.