El Born Centre Cultural de Barcelona acull aquest divendres, de 9.30 a 15 h, la primera edició del Dia de la Premsa Comarcal: “Vol ser una nova eina de difusió, de coneixement i de reconeixement per als mitjans de quilòmetre zero”, explica Carles Ayats, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.

En aquesta primera edició, l’esdeveniment s’ha plantejat com “un dia de projecció i anàlisi, de debat i reflexió sobre un model informatiu descentralitzat, arrelat entre els seus lectors i necessari per entendre aquest país polièdric”.

Amb aquesta jornada, Premsa Comarcal vol reivindicar un model de negoci “nascut per informar d’allò que és proper al lector, i que ha tingut la necessitat, gairebé permanent des del seu naixement, de reivindicar-se fora del seu àmbit natural tot i agrupar un centenar d’editors, més de 130 capçaleres i més de 700 professionals arreu del territori”, remarca Ayats. “Un sistema escrit de comunicació sense el qual el relat de país quedaria incomplet”, afegeix.

En la jornada es presentarà la Radiografia de la Premsa Comarcal, estudi en profunditat del sector realitzat per Media Hotline. A més, el Dia de la Premsa Comarcal comptarà amb les ponències dels periodistes Xavier Graset i Antoni Bassas, i del publicista Lluís Bassat.

També s’ha programat una taula rodona amb la participació de José Ángel Abancéns, presidnet de l’Associació Empresarial de Publcitat i d’AB MABA Publicidad; David Coral, president i CEO del grup BBDO&Proximity i de Contrapunto BBDO; Jordi Garcia Tabernero, director general de comunicació i del gabinet de presidència de Gas Natural Fenosa; Lluís Pastor, professor de comunicació de la UOC i director general d’Oberta Publishing; Marc Puig, director de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, i Robert Rodergas, creatiu i empresari publicitari, fundador de l’agència Rodergas, Barrera & Asociados.