A l’octubre del 2011, el periòdic degà de Catalunya va començar a incorporar codis Quick Response (QR) en algunes de les seves informacions els quals permetien l’accés a informació complementària com ara imatges, vídeos, cronologies o mapes. Amb l’arribada del nou any, el Diari de Vilanova fa una passa més en l’ús dels codis QR amb la posada en marxa d’un servei d’ofertes comercials exclusives.

En concret, els lectors del periòdic podran descarregar-se mitjançant aquest sistema les ofertes que llancin els comerços i les empreses del Garraf (descomptes, preus especials, etc.), de les quals se’n podran beneficiar mostrant el codi amb el  dispositiu mòbil a l’establiment corresponent. Els lectors també podran compartir aquestes ofertes amb els seus contactes enviant l’enllaç de la promoció.

Per començar, els usuaris podran gaudir d’aquest tipus d’ofertes de diverses parades dels dos mercats municipals de Vilanova i la Geltrú, les quals es publicaran cada divendres a les pàgines del rotatiu.

65.000 descàrregues

Segons explica el Diari de Vilanova, pioner a Catalunya en la incorporació d’aquest sistema a la premsa en paper, en el poc més d’un any que va posar en marxa el servei ja ha registrat 65.000 descàrregues de codis QR publicats al periòdic.

“L’objectiu d’aquesta política tecnològica és la interactivitat entre el paper i el suport digital, la posada en marxa d’una nova manera de llegir un diari, amb continguts i ofertes especials i atractius per al lector”, expliquen des del Diari de Vilanova.