El portal de notícies sobre ciència, medi ambient, salut i tecnologia Materia, posat en marxa fa dos anys, s’ha associat amb El País. L’acord assolit amb el  diari de Prisa garanteix la continuïtat del digital “amb finançament i mitjans tècnics i humans” que permetran el seu creixement, segons destaca la directora de Materia, Patricia Fernández de Lis.

Segons la periodista, l’associació permetrà oferir “encara més i millors històries” als seus lectors i arribar a molts d’altres que encara no ho són. Precisament, Fernández de Lis va treballar en la secció de ciència d’El País fins al 2007, quan va fitxar per Público. Després del tancament de l’edició impresa el febrer de 2012, va impulsar Materia. 

Des d’El País s’assegura que aquesta associació no implica que prescindeixin de la feina dels seus actuals periodistes de la secció de Ciència, però l’operació desperta algunes incerteses. “Si resulta més barat, ningú pot assegurar que en el futur no vulguin externalitzar tot el servei”, es qüestiona la Federació de Sindicats de Periodistes, que creu que l’acord és un “globus d’assaig per a futures externalitzacions”.