El diari econòmic digital VIA Empresa ha estat guardonat amb la tercera edició del Premi Llengua Nacional, atorgat per l’associació del mateix nom amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. Enguany el jurat ha guardonat VIA Empresa, de qui s’ha destacat la funció divulgativa del llenguatge econòmic en català, la secció El català a l’empresa que es fa en col·laboració amb el Termcat, i la visió global que té i representa dels Països Catalans.

L’acte de lliurament del Premi Llengua Nacional 2020 va tenir lloc dimecres al vespre de manera virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El guardó està dotat amb 2.000 euros i també contempla una menció especial de 500 euros que enguany ha estat per la llibreria mallorquina Quart Creixent. L’objectiu és distingir empreses i emprenedors que mostrin un ferm compromís amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús i del bon ús de la llengua.

L’Associació Llengua Nacional va ser fundada el 1991 per a contribuir a la normalització del català, defensar la unitat de la llengua i la seva riquesa dialectal, vetllar per l’ús d’un llenguatge ric i genuí, i lluitar perquè esdevingués el mitjà de comunicació habitual dels Països Catalans.