El repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) ja compta amb 500 publicacions consultables de manera gratuïta. La capçalera que ha assolit la fita és Lligall, publicació científica de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya, incorporada a RACO de la mà de l’Institut Ramon Muntaner.

Amb Lligall ja són 70 les revistes que participen en el diposit digital mitjançant la col·laboració de l’IRMU, principalment de centres d’estudis locals i comarcals dels territoris en parla catalana.

RACO és un projecte cooperatiu del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya que ofereix més de 215.576 articles de revistes científiques, culturals i erudites catalanes, dels quals el 90% a text complet.

La principal finalitat d’aquest repositori és augmentar la visibilitat i la consulta de les revistes que inclou, així com difondre la producció científica i acadèmica que es publica. En els seus 12 anys de vida, RACO ha rebut més de 80 milions de consultes, de les quals gairebé 10 milions s’han realitzat aquest any.