Bieito Rubido preveu que, en el futur, a l’Estat espanyol només hi haurà dos grans grups de comunicació, un de centredreta i un altre de centreesquerra, ja que els mitjans “tendiran a la concentració”. El que no aclareix Rubido és si en l’espai del centredreta prevaldrà Vocento, empresa editora de l’ABC, Unidad Editorial, editora d’El Mundo, o alguna altra.

El director de l’ABC, en una entrevista que publica la revista de l’Acadèmia de la Televisió, manté que actualment existeix una “claríssima bombolla mediàtica a Espanya” i que una situació com l’actual amb tantes empreses és “inviable”. Rubido considera que no hi ha lloc per tants operadors i que “inevitablement es produirà un procés de selecció” amb fusions i desaparicions.

D’altra banda, el director de l’ABC també opina sobre l’estat actual del periodisme. Creu que es tracta d’una professió cruel, on existeix “un dels nivells més alts de frustració” ja que “tenim molt elevades les expectatives”. Davant aquest escenari, proposa “fomentar que el periodista entengui amb més humilitat la seva feina”. En aquest sentit, Bieito Rubido entén que els periodistes no són salvadors de res i s’han de limitar a explicar històries. “L’actitud d’arrogància ha estat molt nociva per a la professió”, conclou.