Alguns canals de la TDT canvien de freqüència i per seguir veient-los caldrà resintonitzar el televisor o el decodificador. Es tracta de Teledeporte, Gol TV, AXN, Veo7, Intereconomía i Canal+ 2, que a partir d’aquest dimarts canvien de freqüència en el marc del procés endegat pel Ministeri d’Indústria per a la liberalització de l’anomenat dividend digital.

Alguns espectadors potser no hauran de fer res perquè el seu aparell ja ho farà de forma automàtica, però la majoria sí que haurà de buscar-los, amb el perjudici que caldrà tornar-los a ordenar. A la llarga, totes les cadenes hauran de canviar de freqüència.

L’espectre radiofònic de l’Estat necessita ajustar-se al de la Unió Europea, i per fer-ho haurà de deixar d’ocupar unes freqüències que a partir d’ara s’utilitzaran per a mòbils. Això significa que els canals de televisió paulatinament canviaran de freqüència d’emissió.

La política d’unificació de l’espectre radioelèctric de la Unió Europea fa que Espanya hagi de recol·locar totes les freqüències de TDT que ara estiguin del 61 al 69 per sota de la freqüència 60. El termini és fins al 2015. El Govern donarà un termini de 3 mesos perquè es produeixi el procés inicial d’aquests cinc canals, de manera que conviuran les cadenes en les dues freqüències durant aquest temps emeten simultàniament.