TV3 va emetre diumenge a la nit el documental El cas Rosell, sobre el periple judicial de l’expresident del FC Barcelona, que va passar en presó provisional per uns càrrecs dels quals seria absolt. El treball, però, no portava la signatura del seu autor, Víctor Lavagnini, que així ho va demanar al·legant “objecció de consciència”.

En una carta al director de TV3, Vicent Sanchis, Lavagnini defensava el seu treball i acusava la cadena de censurar l’epíleg del documental, amb la veu en off de Sandro Rosell, i suprimir una menció a Imagina per haver format part de la fase inicial d’instrucció de la mateixa causa.

El consell professional d’informatius de TV3 considera que la decisió de Víctor Lavagnini estava “justificada, atès que no comparteix les esmenes” que se li van fer des de la direcció d’esports. Al mateix temps, però, l’òrgan considera les aquestes modificacions es van fer “amb criteris informatius i no alteren la tesi del documental”. Per tant, no hi aprecia “cap acte de censura”.

Per la seva part, el comitè d’empresa entén les raons professionals de Lavagnini per no signar el documental, i considera “desafortunat, se li vulgui dir censura o no, eliminar del programa fets innegables”.