El retorn: la vida després de l’ISIS, dirigit per Alba Sotorra, ha estat nominat en la 50a edició dels premis International Emmy en la categoria de millor documental. Competirà amb Enfants de Daech, les damnés de la guerre; Myanmar Coup: Digital Resistance, i O Caso Evandro. El treball guanyador es donarà a conèixer en una gala que se celebrarà a Nova York el 21 de novembre.

En el documental, Alba Sotorra viatja al Kurdistan per mostrar la dura realitat d’un grup de dones en un camp de detenció atrapades pel seu passat com a membres de l’ISIS. El treball segueix durant un any el procés de sis de les internes.

El retorn: la vida després de l’ISIS va guanyar el premi a la millor pel·lícula documental en els 14ens Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català i ha estat seleccionada en nombrosos festivals internacionals. A més, va rebre una menció especial en el Festival Internacional de Cinema de Varsòvia i el Premi de l’Audiència i el Premi del Jurat Jove al DocsBarcelona de 2021.

El documental és una producció d’Alba Sotorra Cinema Productions en coproducció amb Televisió de Catalunya, en associació amb Metfilm Sales, Komina Film Rojava i Sky Originals.