Aquest dimecres arrenca a Igualada la 10a edició del Festival Europeu de Cinema per a Televisió, Zoom, l’únic d’aquestes característiques que se celebren a l’Estat. Enguany, el certamen projectarà fins a diumenge vuit telefilms a la secció oficial (dels 37 que havien rebut), tres dels quals són produccions catalanes amb la participació de TV3: el musical El retaule del flautista, dirigit per Ricard Reguant; Mentiders, per Sílvia Munt, i el biopic Concepción Arenal, la visitadora de presons, de Laura Mañà.

La resta de la secció oficial, dotada amb 3.500 euros, està formada per dos telefilms de la resta de l’Estat (La conspiración, de Pedro Olea, i Simbad, d’Antón Dobao), dos d’alemanys (Es ist nicht vorbei, de Franziska Meletzky, i Hannas Entscheidung, de Friedemann Fromm) i un de croat (Ćaća, de Dalibor Matanic).

Per al premi a la millor minisèrie, dotat amb 1.500 euros, competiran Olor de Colònia, de Lluís- Maria Güell (inspirada en la novel·la homònima de Sílvia Alcántara); Carta a Eva, d’Agustí Villaronga (ambdues també amb participació de TVC), i Rescatando a Sara, de Manuel Ríos.

A més, durant el certamen es lliuraran els Premis a la Trajectòria Professional a Lluís Homar, Carmen Machi i TV3; el Premi ‘Tu ets la tele’ al concurs Un, dos, tres… responda otra vez; i el Premi Auguri Sita Murt (a una jove promesa de la interpretació femenina) a Elena Furiase.

Dins de les activitats paral·leles, dijous tindrà lloc una xerrada sobre les websèries, on es comptarà amb realitzadors d’aquest tipus de productes per abordar el seu procés de creació, la producció i les noves vies de finançament, com el crowdfunding.