El Zoom – Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya celebra la seva 20a edició del 22 al 27 de novembre a Igualada (amb algunes activitats a Barcelona i emissions online) sota el lema 20 years looking forward (20 anys mirant endavant).

El certamen compta amb sis categories en la secció oficial: entreteniment, informatius, esports, cultura, ficció i la nova secció de videojocs. En la convocatòria ha rebut un total de 130 inscripcions de diferents països en les diverses modalitats de la secció oficial. De tots els projectes presentats, se n’han escollit una cinquantena que opten a les diferents categories dels Premis Zoom, atorgats per un jurat de professionals del sector.

Tal i com ja vam informar, el festival lliurarà els Premis d’Honor 2022 als periodistes Olga Viza Antoni Bassas en reconeixement a la seva llarga i prolífica trajectòria professional.

A banda, també s’atorgarà el segon Premi CIMA-Zoom Festival al Millor Format de TV per la igualtat de gènere, el Premi DO Catalunya per a produccions en català, i els premis del jurat i del públic del noveè Showcase de Pilots de Ficció de Serielizados Fest

L’acte de lliurament dels guardons del Zoom tindrà lloc en la gala de cloenda, el 26 de novembre al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada.

Enguany, el certamen segueix apostant per la formació, el descobriment del talent i la indústria amb diverses activitats complementàries que es duran a terme durant els dies del certamen.