La 15a edició del Zoom Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, que se celebrarà del 21 al 26 de novembre a Igualada, ha donat a conèixer la seva programació i alguns dels seus guardons.

Enguany, el Premi d’Honor reconeixerà la trajectòria del periodista Àngel Casas, responsable de programes com Àngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era temps o Senyores i senyors.

A més, el Zoom atorgarà el Premi ‘Tu ets la tele’ al programa Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado a La 2, i que el passat febrer va fer 20 anys en antena.

Per altra banda, el festival distingirà Nit i dia, produïda per TV3 i Mediapro, amb el premi a la millor sèrie espanyola, mentre que l’actriu Bruna Cusí rebrà el Premi Auguri Sita Murt a les joves promeses.

Enguany, els vuit telefilms i minisèries que conformen la secció oficial, són: El nom, dirigida per Joel Joan; Charité, de Sönke Wortmann; Vida privada, de Sílvia Munt; Els fills del sol, de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol; Memo, d’István Tasnádi; Wunschkinder, d’Emily Atef; In arte Nino, de Luca Manfredi, i De la ley a la ley, de Sílvia Quer. Totes elles opten als premis a millor pel·lícula, direcció, interpretació i guió atorgats pel jurat oficial, a més del premi al millor film del jurat jove.

Estada formativa

La principal novetat d’aquesta edició del Zoom és la creació del Talent Campus de Formats de Televisió, una estada formativa per desenvolupar idees pròpies de nous formats amb la col·laboració de professionals del sector. Els participants podran assistir a les Zoom Class matinals impartides per professionals de la televisió i a sessions tutorials personalitzades a les tardes, entre el 22 i el 25 de novembre.

En aquest campus s’analitzaran, debatran i treballaran propostes creatives presentades per ajustar-les a la realitat del mercat amb l’objectiu de confeccionar una guia que segueixi els estàndards de la indústria i que estigui preparada per compartir amb productores o mitjans de comunicació. La voluntat de la iniciativa és potenciar el talent jove.