El Festival Internacional de Ficció Televisiva Zoom d’Igualada va tancar aquest diumenge la seva 14a edició. Enguany, el jurat ha guardonat amb el premi al millor telefilm la producció alemanya Freixtatt, dirigida per Marc Brummund, mentre que ha distingit Roman Parrado com a millor director per Ebre, del bressol a la batalla.

A més, el Zoom ha concedit el premi a la millor interpretació ex aequo per a Patricia Kóvacs i Dorka Gryullus, pel seu treball en la producció hongaresa Félvilág, d’Attila Szász, mentre que el guardó al millor guió ha estat per a la britànica Birthday, de Roger Michell, que també ha guanyat el premi de jurat jove a la millor pel·lícula.

Per la seva part, el telefilm Laia, de Lluís Danés, s’ha endut el premi a la millor producció catalana.

Els guardons es van lliurar dissabte en un acte a l’Ateneu Igualadí, durant el qual també es van atorgar els Premis d’Honor a l’actriu Mònica Randall i al Club Super3 per les respectives trajectòries; el premi a la millor sèrie espanyola a Merlí, de TV3, i el Premi Auguri Sita Murt a les joves promeses per a l’actriu Júlia Molins (tots ells fets públics a principis de mes).