Aquest dimecres es van lliurar els guardons de la primera edició dels premsi Joves i pantalles: digues-hi la teva! adreçats als alumnes de secundària. Els guardons, convocats pel Fòrum d’entitats de persones usuàries de l’audiovisual, impulsat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), tenen per objectiu donar veu als joves per tal de conèixer com veuen els mitjans de comunicació i com hi interactuen, així com per fomentar-ne la participació en l’educació en comunicació audiovisual.

Durant l’acte de lliurament, el president del CAC, Ramon Font, va afirmar que fomentar l’alfabetització audiovisual “és una tasca col·lectiva i que cal treballar colze a colze amb tot l’entramat social”, i va posar com a exemple la feina que duu a terme el Fòrum, que compta amb 61 entitats adherides.

Font també va destacar la importància d’aquests premis, ja que “donen veu als nois i noies perquè expliquin, des del seu punt de vista, com veuen els mitjans, un requisit previ indispensable per després elaborar propostes i polítiques concretes sobre com educar en comunicació”.

Guanyadors:

Categoria A: 1r cicle d’ESO

Debat sobre les noves tecnologies, d’Irene Enríquez Padilla, Aleix Cañadas Heredia, Eric Cañadas Heredia i Raquel Canales Saavedra, de l’Institut Gallecs de Mollet del Vallès.

L’ensenyament amb l’ordinador, de María Martín Marín, de l’IES Bellulla de Canovelles.

Videojocs i pantalles, de Jordi Lladó i Grau Barrachina, del Centre SES La Miquela de Bescanó.

Categoria B: 2n cicle d’ESO

Atente a las consecuencias, de Sandra Rodríguez, Ana María Guerrero i Yolanda García, de l’IES de Sant Boi de Llobregat.

Internet, d’Itziar Alberó, de l’IES Bellulla de Canovelles.

No dan nada bueno, d’Irene Martos Algaba, Ana González Perez i Javier Cañadas Aldana, de l’IES de Sant Boi de Llobregat.

Per decisió del jurat, format per persones expertes dels àmbits de l’educació i de l’audiovisual, a més de per membres del Fòrum, tots els premis tenen el mateix valor; és a dir, que no hi ha un primer, segon o tercer premi.